fbpx

Okruh našich CSR partnerov rozširujeme o ďalší talent 

Po nádejách z hokejovej mládeže HC Košice a skvelej paralyžiarke Saške Rexovej, sa okruh partnerov, ktorých naša spoločnosť podporuje cez CSR program #podporujemetalenty, opäť rozširuje. Ide o podobne veľký talent, ale tentoraz v menej známom športe – teqballe. Dovoľte nám predstaviť slovenskú reprezentantku v tomto športe – Adrianu Kecerovú, ktorej sme položili niekoľko otázok.

Teqball – to je ako futbal, ale na špeciálnom stole s ohnutými krajmi, kde sa hrá bez rúk. Povedz nám viac o tejto novej hre!

Presne tak! Teqball je mix futbalu a stolného tenisu, ale bez rúk. Hrajeme na špeciálnom stole, ktorý je ako futbalové ihrisko, len ohnutý na krajoch. Je to výzva udržať loptu na stole bez toho, aby spadla na zem!

Adriana počas tréningu

Ako si sa do toho vlastne zamotala”?

O teqballe som sa dozvedela, keď som hrala futbal za 1. FC Tatran Prešov. Dostala som pozvánku na sústredenie, kde nám ponúkli vyskúšať si teqball, ale sústredenie sa kvôli covidu neuskutočnilo. Podarilo sa mi to o niečo neskôr na vysokoškolskom turnaji pre nováčikov, kde som si tento netradičný šport vyskúšala a už ma to viac nepustilo.

Vidím, že si rýchlo zapadla do tohto sveta. Čo ťa na tom fascinuje?

Moje predchádzajúce skúsenosti s futbalom mi dali dobrý základ. Kľúčovým faktorom bola aj odvaha. Bez nej by som sa tam nikdy nedostala. Lebo napríklad, keď som sa zúčastnila svojho prvého európskeho turnaja, mala som za sebou iba 6 tréningov 🙂 Najlepšie je, že je to neuveriteľne zábavné a dynamické. Môžem využiť svoje futbalové zručnosti a zároveň sa vyblázniť na ihrisku. 

Je pravda, že to celé začalo v Maďarsku?

Áno, presne tak! Teqball vznikol v Maďarsku a teraz sa šíri po celom svete. Je úžasné vidieť, ako si ľudia z celého sveta zamilovali tento šport!

Adriana v reprezentačnom drese Slovenska na turnaji v poľskom Krakowe

Ako to porovnávaš s futbalom, čo si predtým hrávala?

Sú to úplne iné veci, ale obidva sú skvelé. S futbalom ide viac o beh a kondíciu, zatiaľ čo teqball je o technike a rýchlosti. Ale oboje je náročné a zábavné!

Takže, budúcnosť teqballu? Máme tu ďalšiu olympijskú nádej?

Absolútne! Teqball rastie a možno sa raz dostane aj na olympijské hry. V popredí sú hráči z Maďarska, Brazílie, Rumunska, Thajska a ďalších krajín. Vďaka podpore futbalových hviezd, ako je Ronaldinho, ktorý sa zúčastnil prvých majstrovstiev sveta v roku 2020, má šport obrovský potenciál. Cieľom Medzinárodnej teqballovej federáce FITEQ je dostať teqball na olympijské hry. Vzhľadom na rastúcu popularitu športu a jeho príjemnosť pre divákov je to viac ako možné.

Aké sú tvoje osobné ciele alebo ambície v teqballe? 

Chcela by som dosiahnuť čo najlepšie výsledky na medzinárodných turnajoch a pomôcť propagovať teqball na Slovensku. Tiež by som chcela vidieť teqball na budúcich olympijských hrách a možno byť súčasťou toho historického momentu!

Ďakujeme Adriane za odpovede a prajeme jej veľa úspechov a jedného dňa možno aj účasť na olympijských hrách vo farbách Slovenska 🙂 

Robert Packan
Robert Packan
http://zazisyntax.sk

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *