fbpx

Syntax Systems Slovakia – cesta ako investovať do rozvoja miestnej komunity 

Syntax ako IT firma so sídlom v Košiciach, sa zameriava okrem zodpovednej podnikateľskej činnosti v oblasti informačných technológií aj na aktivity, ktorých cieľom je podpora miestnej komunity. Je to jej záväzok voči lokalite a hlavne ľuďom, v ktorej pôsobí. Spoločnosť preto poskytuje finančnú a nefinančnú podporu športovým, vzdelávacím a charitatívnym aktivitám v meste a jeho okolí.

Medzi najvýznamnejšie projekty patrí podpora hokejového tímu HC Košice. Ten má v Košiciach dlhoročnú tradíciu a veľké miesto v srdciach miestnych obyvateľov. Podpora Syntaxu sa neobmedzuje len na finančné príspevky, ale zahrňuje aj aktívnu účasť v organizácii a propagácii týchto podujatí. 

“Zďaleka to nie je len o sponzoringu. Je to prejav zodpovednosti voči mestu a jeho obyvateľom. Podpora miestnych aktivít a hodnôt, ktoré reprezentuje hokejový klub, je pre Syntax neoddeliteľnou súčasťou našej podnikateľskej filozofie. Je pre nás dôležité, aby sme boli aktívnou súčasťou miestnej komunity a prispievali k jej rozvoju a prosperite” – povedal na margo spolupráce s HC Košice výkonný riaditeľ spoločnosti, Milan Števkov. 

Fanúšikovia na v Steel Aréne

Zamestnanci spoločnosti na domácom hokejovom zápase HC Košice

Okrem podpory športu sa Syntax angažuje aj v iných projektoch. Patrí sem napríklad podpora vzdelávania a neziskových organizácií pôsobiacich v meste a okolí. Aktívne spolupracuje so Súkromným gymnáziom Katkin park a združeniami Mareena a Radosť. 

Spoločnosť sa snaží svojou podporou aktívne prispieť k tvorbe zdravého a dynamického miestneho prostredia, v ktorom nájdu uplatnenie talenty z mesta a okolia.

“Chceme byť v tejto oblasti príkladom a do určitej miery aj inšpiráciou pre ďalšie spoločnosti, ktoré podnikajú v našom regióne”, doplnil Milan Števkov. 

Víťazný duel HC Košice s tímom HKM Zvolen

Milan Števkov počas odovzdávania cien pre najlepších hráčov zápasu

Stanislav Mucha, riaditeľ marketing a PR HC Košice: „Syntax, jeho zamestnanci a ich rodinní príslušníci priniesli do hľadiska veľa pozitívnej energie a ten správny „fanúšikovský“ prístup – fandíme v dobrom i zlom, bavíme sa, je to šport. Zároveň boli skvelým príkladom a inšpiráciou pre ďalšie firmy. Pozitívna energia ľudí na štadióne priklonila šťastenú na košické hokejky v rozhodujúcich okamihoch a preto sme SPOLU vyhrali titul. Podporou hokejového klubu spoločne podporujeme aj jediný multifunkčný stánok v regióne, bez ktorého by sme v Košiciach nemali žiadne väčšie kultúrne či športové podujatia. Využime momentum úspechu, tešme sa spolu a skúsme sa inšpirovať aj spoločnosťou Syntax a jej skvelými ľuďmi. Najbližšou možnosťou bude predaj permanentiek, ktorých výhodnosť sa naplno prejavila práve v tejto sezóne. Syntaxu, všetkým jeho zamestnancom, ale aj ďalším partnerom podobného zmýšľania úprimne ďakujem.“

Robert Packan
Robert Packan
http://zazisyntax.sk